Kees van Waaijen, wethouder tot 2022

Door: Kees van Waaijen, wethouder sociaal domein Wormerland.

Op 12 maart tijdens de speciale raadsvergadering i.v.m. het afscheid van Peter Tange, heb ik Peter nog mogen toespreken. Dezelfde middag werden de eerste coronamaatregelen afgekondigd. Vrijdag de 13e maart kon een aangepaste rondtoer voor Peter door het dorp nog doorgaan, maar de reeds geplande afscheidsreceptie kon al niet meer gehouden worden.

Daarna kwam je samen met vele anderen, ook als wethouder, in een stroomversnelling van crisismaatregelen, noodverordeningen, communicatietrajecten, handhaving en veiligheidsperikelen. Omstandigheden die met name het gehele sociale domein ver overstijgen. Werk en inkomen, de zorg (WMO), de jeugd, het onderwijs, de kinderopvang, sportverenigingen en ga zo maar door.En wat te denken van de gevolgen van de verplichte thuissituaties. Geen werk, geen inkomen, armoede, SHV, veilig thuissituaties, niet naar buiten kunnen, eenzaamheid, dementie, spanningen en angst enz. enz.

Naast de geweldige inspanningen die geleverd worden in de zorgsector, het onderwijs en de kinderopvang wil ik in dit bericht zeker ook de ambtelijke inzet van al onze medewerkers niet onvermeld laten. Zij leveren een topprestatie. Alle hulp, uitvoering van maatregelen en ondersteuning wordt door eenieder veelal vanuit de thuissituatie zo goed mogelijk uitgevoerd. De digitalisering van besturen, uitvoering en dienstverlening is op dit moment noodzakelijk.

Colleges, besturen, fracties werken veelal op afstand met de diverse digitale programma’s. De raadsvergaderingen in Wormerland gaan tot eind van de maand zeker niet door. Men is ook in afwachting van besluiten uit de kamer om digitaal te kunnen en te mogen vergaderen. Zelf werk ik af en toe op het gemeentehuis maar meestal vanuit huis. Deze week wordt de collegevergadering in de raadzaal van het gemeentehuis gehouden. Dan maken de wethouders en de gemeentesecretaris tevens kennis met de nieuwe burgemeester Judith Michel-de Jong.

Iedereen heel veel sterkte.

En… samen sterk.

Kees van Waaijen,
Wethouder sociaal domein Wormerland.